Brug bij stadsmuur Vianen is ''bescheiden''

VIANEN - In Vianen is gisteravond op een informatiebijeenkomst het ontwerp van de brug bij de historische stadsmuur onthuld. Volgens wethouder Frank Meurs is het ontwerp van de brug ''bescheiden''. Het zicht op de muur wordt er niet door belemmerd en daar is hij blij om.
De brug is onderdeel van het plan om de binnenstad van Vianen een impuls te geven. In 2015 is de beslissing al gevallen dat de brug er zou komen, maar nu is het ontwerp dus bekend. Naast een brug over de stadsgracht wordt langs de gracht ook een wandelpad aangelegd. Aan beide kanten van het wandelpad komt een rij bomen.
Voor de brug en de ontwikkelingen in het groengebied trekt de gemeente 250.000 euro uit. De brug kost 110.000 euro. Volgens de wethouder is de brug zo duur omdat hij in het onderhoud niets mag kosten. "De brug is van kunststof, en niet van hout ook al lijkt dat wel zo. Hij moet de komende veertig jaar onderhoudsvrij zijn."

KRITIEK

De plannen voor de brug stuiten op veel kritiek van Vianezen. Op social media zeggen mensen dat ze de aanleg onnodig vinden en dat de brug teveel geld kost. De looproute naar het centrum wordt door de komst van de brug niet korter.
Ook omwonende Gerard Maasdam is sceptisch: ''het is vooral mooi voor de aannemer die het gaat bouwen, maar het nut zie ik niet zo.''
"Is de brug nodig? Nee dat niet'', geeft wethouder Meurs toe. ''Je kunt in de Voorstraat komen zonder deze brug. Maar het dient een recreatief doel. Ik ben heel blij dat de groenstrook voor de muur nu beter bereikbaar is. Tot nu toe kwam daar bijna nooit iemand. En ook een deel van de binnenstad is nu beter bereikbaar door de nieuwe looproute."
In het najaar van 2018 begint de bouw van de brug. Voor het eind van het jaar moeten de werkzaamheden klaar zijn.

Vianen onthult ontwerp brug bij stadsmuur

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.