Scholen kleuren oranje tijdens de Koningsspelen

PROVINCIE UTRECHT - Een groot aantal basisschoolleerlingen is de dag begonnen met de Fitlaladans en een gezamenlijk ontbijt. Bijna 1,2 miljoen jongens en meisjes doen daarna mee aan de Koningsspelen.
Het is de zesde keer dat de Koningsspelen worden gehouden. De eerste spelen waren in 2013, toen Willem-Alexander werd ingehuldigd als koning. De koning opende de Koningsspelen vanochtend in het Gelderse dorp Twello, op de Brede School De Fliert. In onze regio doen 95 basisscholen er aan mee.

ONTBIJT

Vaste onderdelen van de Koningsspelen zijn het Koningsontbijt en de Koningssportdag. De boodschap aan kinderen en ouders is dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk zijn voor de gezondheid. Het ontbijt wordt verzorgd door supermarktketen Jumbo. Het bedrijf heeft het ontbijt laten samenstellen door een speciale kinderraad.

FITLALA

Volgens de organisatie van de spelen is het "Een gezamenlijk, actief en sportief Oranjefeest met als doel te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook heel leuk zijn". De sportdag begint traditiegetrouw met een lied en een dans; dit jaar is dat de
.
Leerlingen zijn opgeroepen om in het oranje of rood, wit en blauw naar school te komen. De spelen zijn elk jaar op laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag (27 april). Omdat het volgend jaar dan Goede Vrijdag is, worden de Koningsspelen vervroegd naar vrijdag 12 april.

Koningsspelen in Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.