Gemeente wil oplossing met de erven Wim Oostveen

UTRECHT - De gemeente Utrecht wil graag opnieuw in gesprek met Ovast bv, de onderneming van wijlen Wim Oostveen. Dat schrijft het college van B&W aan de gemeenteraad.
Wim Oostveen was politicus en projectontwikkelaar. Hij overleed in maart. Oostveen had via zijn bedrijf Ovast al decennia lang grond in bezit in Leidsche Rijn. Hij wilde daar woonhuizen bouwen, onder andere in de wijken Het Zand en Rijnvliet. Maar Oostveen kreeg ruzie met de gemeente, waarna de twee elkaar meermalen voor de rechter troffen.

RAADSLID

Ondertussen had Oostveen een plekje in de Utrechtse gemeenteraad veroverd via de partij Stadsbelang Utrecht. Het scheiden van de politiek en zijn zakelijke belangen viel hem zwaar. Na kritiek
.
De onenigheid met de gemeente bleef, net als de rechtszaken. Ovast claimt van de gemeente miljoenen euro's, onder andere als schadevergoeding en boetes. De gemeente claimt op haar beurt van de Ovast miljoenen euro's wegens het niet nakomen van afspraken.

TUSSENARREST

Recent deed het hof in Arnhem een zogenoemd tussenarrest, een tussentijdse uitspraak in een complex conflict. Daarin worden de wederzijdse vorderingen gehandhaafd. De rechter doet nu geen uitspraak over de juistheid en terechtheid van de claims. De verwachting is dat een definitieve uitspraak nog vele maanden kan duren.
Utrecht geeft in een brief aan de raad aan dat ze het niet zo ver zouden willen laten komen. De wethouder schrijft dat hij graag op zoek gaat naar een zogenoemde minnelijke schikking, en heeft Ovast uitgenodigd voor overleg.
In het verleden vroeg Wim Oostveen zeer regelmatig aandacht voor zijn zaak in de pers. Na zijn overlijden heeft Ovast dat beleid gewijzigd. Het bedrijf wil geen commentaar leveren op de situatie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.