MOA-directeur Yvonne Ploum weg: 'De rek is eruit'

UTRECHT - Yvonne Ploum legt na zes jaar haar functie neer als directeur van Museum Oud Amelisweerd (MOA). "Het was een inspannend en inspirerend project, maar het kostte ook veel energie. De rek was er een beetje uit en MOA heeft de beste nodig, iemand die alle energie nog heeft."
Ploum kijkt terug op "woelige jaren", vertelt ze. In 2016 dreigde er een sluiting, later bleek dat stad en provincie Utrecht en de gemeente Bunnik toch overheidsgeld in het museum wilden steken. MOA is gevestigd in landhuis Amelisweerd. Het museum staat in de gemeente Bunnik, het landhuis is van de gemeente Utrecht.
"We zijn nu financieel in een veiligere haven beland. We zijn goed verankerd hier in de omgeving, krijgen steun van overheden en zien een groeiende bezoekersstroom", aldus Ploum. "Daarom is het nu een mooi moment om het over te laten aan iemand die met nieuwe energie het museum de volgende fase inleidt."

BEGRIP

Het bestuur van MOA begrijpt het besluit van Ploum. "MOA zonder Yvonne Ploum is nog moeilijk voor te stellen. We zijn Yvonne heel dankbaar voor haar tomeloze bevlogenheid, inzet en betrokkenheid', aldus bestuursvoorzitter Ari Doeser.
Ploum weet nog niet wat ze hierna gaat doen. Per 1 juni 2018 vertrekt ze. Het bestuur van MOA hoopt later dit jaar een nieuwe directeur te presenteren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.