Ierse afperser herkend na uitzending Bureau Hengeveld

HOOGLAND - Een Ierse man die in Hoogland iemand voor 1500 euro afperste, is herkend op beelden in de uitzending van Bureau Hengeveld. Een internationale vrachtwagenchauffeur zag de uitzending en zegt de verdachte met honderd procent zekerheid te herkennen.
Op donderdagochtend 9 november stopte een 30-jarige Hilversummer bij het Shell-tankstation langs de snelweg A1 bij Hoogland. Daar sprak een man hem in het Engels aan. Die zei met zijn gezin onderweg naar Ierland te zijn, maar in de ochtend was er in hun auto ingebroken en al hun geld en bankpasjes waren daarbij gestolen.

1500 EURO

De man vroeg of hij geld kon lenen voor de terugreis. De Hilversummer zag een heel gezin in de auto van de man zitten en geloofde het verhaal. En dus reed hij naar de dichtstbijzijnde pinautomaat, aan de Kerklaan in Hoogland, gevolgd door de Ier en zijn gezin.
Bij de geldautomaat sloeg de stemming echter helemaal om. De Ier bedreigde de man en zei dat hij wapens in zijn auto had liggen. Vervolgens dwong hij de geschrokken Hilversummer om 1500 euro op te nemen en aan hem te geven.

BEWAKINGSBEELDEN

Bureau Hengeveld besteedde op 4 april aandacht aan deze zaak, waarbij de bewakingsbeelden van de geldautomaat werden getoond. Daarop was ook te zien dat de verdachte een
had. Zo miste hij aan een kant de helft van zijn oor.
Een internationale vrachtwagenchauffeur zag de beelden en herkende de man. Hij had in de nacht van woensdag 8 op donderdag 9 november met zijn vrachtwagen een overtocht van Engeland naar Nederland gemaakt. Daar had hij met 100 % zekerheid de Ier en zijn gezin gezien.
De chauffeur meldde zich na de uitzending op het politiebureau en legde een verklaring af. Aan de hand daarvan zijn op basis van de auto en het kenteken van de auto van de Ier zijn gegevens bij de ferrymaatschappij gevorderd. Aan de hand daarvan is duidelijk geworden dat het om een 32-jarige man uit Ierland gaat. Hij zal worden gesignaleerd en de politie hoopt hem zo aan te kunnen houden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.