Een tandemritje met de burgemeester van Lopik

© RTV Utrecht / Peter Knieriem
LOPIK - Een ritje op de tandem met niemand minder dan de burgemeester: in Lopik kan het. Burgervader Laurens de Graaf roept inwoners, verenigingen, ondernemers en raadsleden op om met hem op de fiets te springen.
"Het mooie van een tandem is dat je twee plekken hebt", zegt de Graaf. "Wie zit er voorop en wie achterop? Het is besturen en bestuurd worden. Dus ik heb als burgemeester de inwoners uitgenodigd om op het voorste zadel plaats te nemen. Ik volg en door de ogen van de inwoners leer ik Lopik helemaal kennen."
Vandaag stapte sportcoach Dennis Boele met de burgemeester op de fiets. Hij wil graag de sportfaciliteiten in de gemeente laten zien en aandacht vragen voor meer sporten. "Er moet ruimte zijn voor sporten in de gemeente. Daarvan probeer ik de burgemeester te overtuigen."

SKATEBAAN

Tijdens de rit, waar ook de dames van de fietsclub aan meedoen, praten Boele en burgemeester De Graaf over tal van onderwerpen, maar vooral over sport. Zo wil de burgemeester weten of er veel gebruik wordt gemaakt van de skatebaan ("niet super veel", volgens Boele), omdat hij het mooi zou vinden als meer kinderen daar gebruik van maken.
De burgemeester blijkt zelf overigens ook een fanatieke sporter. "Toen ik jong was turnde ik, ik heb aan taekwondo gedaan, ik heb gesurft en geschaatst. En nu loop ik nog een beetje hard."

AANSPREKEN

Sportcoach Boele vond het een nuttige fietsrit. "Nu heb ik een keer z'n gezicht gezien en dan kan ik 'm later wat makkelijk nog eens een keer over iets aanspreken."
De burgemeester heeft de smaak te pakken. Komende tijd zit hij regelmatig op de tandem met een inwoner. "Ik hoop dat er nog meer mensen zich aanmelden. Wat ondernemers bijvoorbeeld of gemeenteraadsleden."

"Nu heb ik een keer z'n gezicht gezien en dan kan ik 'm later wat makkelijk nog eens een keer over iets aanspreken."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.