RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Wat doet de gemeente Utrecht aan de veiligheid op Koningsdag?

UTRECHT -

De gemeente Utrecht heeft voor Koningsnacht en Koningsdag een speciale app uitgebracht. Naast standaard bezoekersinformatie kan daarmee in noodgevallen push-berichten worden verstuurd aan het feestende publiek.

De applicatie is vanaf maandag te downloaden voor iPhone en Android-toestellen, aldus een woordvoerder van de gemeente. "Via een interactieve kaart in de binnenstad worden de bezoekers geÔnformeerd over de evenementen en voorzieningen. Bij enorme drukte of eventuele incidenten zullen we push-berichten versturen via de app."


AUTOVERBOD

Auto's zijn net als vorig jaar op Koningsnacht en Koningsdag niet welkom in de binnenstad. Van donderdag 16.00 uur tot vrijdag 23.00 uur mogen automobilisten de grachtengordel alleen uit, niet in. In het vrijmarktgebied worden geparkeerde auto's donderdag vanaf 15.00 uur weggesleept.

Net als vorig jaar worden er bij de bruggen over de singel zware betonblokken ingezet om te zorgen dat voertuigen er niet zomaar door kunnen. Uiteraard kunnen de hulpdiensten wel in het centrum komen, via acht speciale ingangen.


LICHTKRANT EN CAMERA

In het vrijmarktgebied worden tijdelijke camera's geplaatst, om de drukte op cruciale punten in de gaten te kunnen houden. Ook worden er weer lichtkranten geplaatst met informatie, zoals de route-aanduiding. De teksten daarop kunnen worden aangepast op de huidige situatie.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -