NK meeuwenschreeuwen in Cothen: "Je moet je echt als een meeuw voelen"

COTHEN - Het begon als een grap maar vanavond gaat het dan toch echt gebeuren: het eerste Nederlandse kampioenschap meeuwenschreeuwen. Georganiseerd in Dorpshuys Cothen.
Het idee werd afgekeken van de Belgen. Daar was in maart een kampioenschap meeuwenschreeuwen. De winnaar van die competitie is er vanavond ook bij in Cothen om de Nederlandse deelnemers te beoordelen.
Hoewel de avond natuurlijk vooral met een knipoog is, moet dat imiteren van een meeuw zeker niet onderschat worden, zegt Krista Hintenaus van het Dorpshuys Cothen. "Er zijn veel mensen die denken; ik kan dat wel. Maar het is toch best wel moeilijk. Het ziet er heel makkelijk uit maar een echt goede meeuw nadoen, kost toch best wel wat moeite."

IS HET EEN MENS OF EEN MEEUW

De jury zal vanavond dan ook kritisch op zoek gaan naar een authentiek geluid. "Dat je ook echt denkt als je je ogen dicht hebt: is het een mens of is het een meeuw", legt Hintenaus uit. De belangrijkste tip aan deelnemers is dan ook: voel je echt als een meeuw.
Verder wordt er ook naar het totaalplaatje gekeken. "Het gaat natuurlijk om het geluid maar het gaat ook om de inleving. Sta je als een dood vogeltje op het podium, dan val je af." Wie verkleed als meeuw komt, krijgt bonuspunten.
Zeker vijf kandidaten hebben zich al gemeld voor de avond. Wie nog mee wil doen, kan zich melden via de website van Dorpshuys Cothen. De winnaar mag de hele avond gratis drinken en gaat naar huis met eeuwige roem en een gouden-meeuwbokaal.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.