Onmachtig GVVV niet opgewassen tegen swingend Jong Sparta

VEENENDAAL - De hoofdmacht van GVVV heeft een onverwachts zware nederlaag geleden tegen de beloftenploeg van Sparta Rotterdam. De Veenendaalers verloren op het Kasteel met 4-0.
In de eerste helft deed de ploeg van trainer Niek Oosterlee niet veel onder voor de Kasteelheren. Een domper was echter de vroege strafschop die Halil Dervisoglu wist te verzilveren namens de Spartanen. Vervolgens kwam GVVV wat beter in de wedstrijd: enkele minuten na de vroege achterstand pegelde Roy Terschegget een vrije trap keihard op de lat.
De scheidsrechter was nog een paar keer de gebeten hond, toen hij GVVV een aantal keer geen penalty toekende na discutabele situaties in het vijandelijke strafschopgebied. Op slag van rust kregen de gasten een nieuwe domper te verwerken: de Dervisoglu mocht voor zijn tweede treffer van de middag tekenen (2-0).
Na rust deed Jong Sparta steeds meer van zich spreken: de beloften gooiden de schroom meer en meer van zich af en bekroonden het uitstekende veldspel met een derde treffer via Ilias Alhaft. Vlak daarna ging de bal opnieuw op de stip: Ayoub Boukhari faalde niet en tekende uiteindelijk voor de 4-0 eindstand.
3' Halil Dervisoglu [1-0, pen.]
45+2' Halil Dervisoglu [2-0]
51' Ilias Alhaft [3-0]
54' Ayoub Boukhari [4-0, pen.]
Voor de derde opeenvolgende keer weet de ploeg uit Veenendaal niet te winnen. GVVV blijkt ondanks de forse nederlaag de nummer vier van de tweede divisie. De blauw-witten verzamelden vooralsnog 51 punten en hebben een voorsprong van zeven punten op nummer 5 HHC Hardenberg.
Voor alle uitslagen uit de tweede divisie kunt u terecht op RTVUtrecht.nl/uitslagen.

Trainer Niek Oosterlee: "Deze nederlaag was van een ander kaliber"
Simon Brouwer: "Hier valt niets op af te dingen"