Deze week in het nieuws: overlijden 14-jarige Rhodé maakt indruk en is Nieuwegein crimineler dan we denken?

PROVINCIE UTRECHT - Zoals elke week ook deze zaterdag weer een overzicht van de meest gelezen artikelen van de afgelopen week. Met deze keer: een meisje uit Woerden dat overleed na een ongeluk, de rechtszaak van Bart C. en opnieuw handgranaten gevonden in Nieuwegeinse woonwijk.
Het meest gelezen bericht is het overlijden van het 14-jarige meisje uit Woerden. Ze kwam uit een gelovig gezin en haar vader die dominee is, preekte een dag voor haar overlijden nog over het verliezen van een kind.
Zo behandelde hij tijdens de avondpreek het onderwerp 'Uw wil geschiede'. Hij sprak in de Woerdense Bethlehemkerk vooral over de onmacht na het verliezen van een kind. Veel mensen konden nauwelijks geloven dat hij een dag later het zelf meemaakte.
De dood van Rhodé raakte ook haar klasgenoten van het Driestar College diep. "We zijn intens verdrietig over dit verdrietige ongeluk" aldus bestuurder Wim De Kloe.

BART C.

Deze week kregen mensen voor het eerst een kijkje in het hoofd van Bart C. en dat maakte veel indruk. C. werkte bij kinderdagverblijf Partou in De Bilt en hij heeft daar meerdere meisjes seksueel misbruikt. Hij deed dat om zijn vreemde fetisj te bevredigen. Hij kickte erop als kinderen in zijn kruis schopten.
Dat werd allemaal duidelijk tijdens de eerste inhoudelijke zitting in deze zaak. Niet alleen Bart C. kwam aan het woord. Ook ouders van slachtoffers vertelden hun verhaal.
"Je hebt door jouw walgelijke praktijken vertrouwen geschonden", zei een vader. "Je hebt veel, heel veel kapotgemaakt." Een moeder verweet C. dat hij gewoon is blijven werken bij Partou terwijl hij wist dat hij een seksuele stoornis heeft.
Een andere moeder las een verklaring voor namens haar dochter. "Ik mocht niets zeggen. Hij noemde mij zijn slaafje. Ik heb niets verteld omdat ik bang was dat hij mij iets aan zou doen." C. hoorde de slachtofferverklaringen huilend aan.

HANDGRANATEN

Inwoners van Nieuwegein werden weer opgeschrikt door de vondst van handgraten. Het was een paar weken geleden ook al raak dus buurbewoners maken zich grote zorgen over de
in hun wijk. Volgens hen gaat het steeds slechter met Vreeswijk.
Eerst werden de explosieven gevonden in de Beatrixstraat en afgelopen week was het dus raak in de Margrietstraat. Het onderzoek is nog in volle gang maar volgens de politie hebben beide zaken niks met elkaar te maken.
Voor buurtbewoners is dat moeilijk te begrijpen en er worden dan ook steeds meer camera's opgehangen in de wijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.