Vrijmarktcafé Utrecht mag geen terras vanwege veiligheid

UTRECHT - Restaurant De Ouzerie krijgt dit jaar geen vergunning voor een terras op de Utrechtse vrijmarkt vanwege de veiligheid. Dat zegt de gemeente in een reactie op een eerder bericht over de afwijzing van de vergunning.
Ondernemer René Labrijn is woedend op de gemeente Utrecht. Zijn restaurant De Ouzerie ligt midden in het vrijmarktgebied, maar deze week hoorde hij dat hij dit jaar geen vergunning krijgt voor het terras en zijn tap. Volgens de gemeente is "de afwijzing gebeurd vanuit veiligheidsoogpunt". Er wordt nog wel gekeken hoe het belang van veiligheid gecombineerd kan worden met het belang van de ondernemer, aldus de gemeente.
De vorige zeven jaar heeft De Ouzerie altijd groots uitgepakt met Konings- en Koninginnedag, vertelt Labrijn. "We zitten op de Van Asch Van Wijckskade en daar is de vrijmarkt voor de deur. Ik vraag elk jaar keurig een tapontheffing aan om een biertje te kunnen verkopen."
De Noorderbrug, om de hoek bij de Ouzerie, wordt dit jaar voor het eerst gebruikt om hulpdiensten toe te laten in de verder voor auto's afgesloten binnenstad. Een tap en een terras zouden daarbij in de weg staan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.