Meer amateurs voetballen liever op zaterdag

ZEIST - Steeds meer amateurvoetbalploegen voor senioren verschuiven hun wedstrijden van de zondag naar de zaterdag. Dat bevestigt de KNVB in Zeist na een bericht van de NOS.
Uit cijfers van de KNVB blijkt dat het aantal teams dat op zondag speelt de afgelopen vijf seizoenen met 9,5 procent is afgenomen. Op zaterdag zag de voetbalbond juist een toename van 12,8 procent. Dat heeft gevolgen voor de drukte op de velden, want op zaterdag spelen ook bijna alle jeugdteams.
"Bij sommige clubs zijn wachtlijsten op zaterdag, terwijl op zondag de velden leeg zijn", aldus een KNVB-woordvoerder. De verschuiving komt volgens de clubs omdat zondag steeds meer de dag van het gezin wordt. Een andere reden zou zijn dat jongere senioren op zaterdagavond graag stappen en daarom niet op zondag willen voetballen.
De KNVB kijkt samen met de clubs wat hieraan gedaan kan worden. De woordvoerder denkt aan het verplaatsen van wedstrijden naar vrijdagavond, flexibel spelen (soms op zaterdag, soms op zondag) en het verschuiven van pupillenwedstrijden naar de zondagmiddag.
In onze provincie zijn de laatste jaren onder meer Argon en FC Breukelen van de zondag naar de zaterdag overgestapt. Ook clubs als CDW, FC De Bilt en JSV Nieuwegein, die zowel in de zaterdag als in de zondagcompetitie uitkwamen, spelen alleen nog maar op zaterdag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.