Fans vergapen zich aan YouTube-sterren in Jaarbeurs

UTRECHT - Zo'n twintigduizend jongens en meisjes hebben dit weekend tijdens de Dutch YouTube Gathering in de Utrechtse Jaarbeurs hun YouTube-helden ontmoet.
Nagenoeg alle zogenoemde creators die er in Nederland toe doen zijn op de DYTG. De toppers hebben meer dan een half miljoen abonnees op hun online videokanaal. Ze hebben inmiddels de status van een popster.
Fans van bijvoorbeeld politievlogger Jan-Willem van de eenheid Midden-Nederland stonden in rijen opgesteld voor een selfie. John de Jong uit Bunschoten is een andere ster. Met zijn kanaal Prankster filmt hij eigen stunts en grappen. Ik kijk al sinds het begin, zegt een fan. "Het zijn ook echt lieve mensen."
Politievlogger Jan-Willem, met 160.000 abonnees, zegt dat hij steeds meer collega's probeert mee te nemen bij het vloggen. "Op die manier kunnen we mensen aan ons binden."
Zijn fans vinden vooral het kijkje achter de schermen bij de politie fijn, zeggen ze in de Jaarbeurs. Volgens twee zusjes uit Roermond scheelt het ook dat Jan-Willem er goed uitziet: "Ja, hij is niet lelijk."

Dutch YouTube Gathering in de Utrechtse Jaarbeurs

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.