Watersnood in woonzorgcentrum: "Het kwam me met golven tegemoet"

SOEST - In Soest zijn vannacht 25 bewoners van woonzorgcentrum Mariënhorst in de Burgemeester Grothestraat geëvacueerd als gevolg van een gesprongen waterleiding op de tweede verdieping. Vijf bewoners van het centrum, dat onderdeel is van woonzorgcomplex Mariënburg, moeten tijdelijk naar een andere woonruimte. De overige twintig zijn weer terug.
Bewoners die de wateroverlast ontdekten sloegen alarm via een handmelder. Het water stroomde door de gangen via de trappenhuizen naar beneden. Drie verdiepingen hadden te maken met overlast. De brandweer sloot de hoofdkraan af en schakelde de elektriciteit uit. Daarna kon de evacuatie beginnen. De bewoners werden opgevangen in de recreatiezaal.

GOLVEN

"Ik kreeg een melding over waterschade en ben er meteen naartoe gegaan", vertelt medewerkster Bea Hoekstra. "De lekkage bleek enorm. Het water kwam me met golven tegemoet. Het gutste en stroomde uit alle hoeken en gaten. Ik heb nog water in mijn schoenen staan. We hebben geprobeerd om de bewoners gerust te stellen en onze eerste zorg was om vervangende woonruimte te regelen voor degenen die niet meer terug konden."
Twee brandweerploegen hebben het complex zo droog mogelijk gemaakt. De stichting Salvage kwam langs om maatregelen te nemen ter voorkoming van verdere schade, zoals het controleren van elektrische leidingen. Ook heeft deze organisatie hotelovernachtingen geregeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.