Donderdag lange files door meivakantie en koningsdagsweekend

UTRECHT - Het begin van de meivakantie en het lange koningsdagweekend gaan donderdag gepaard met een zeer drukke avondspits, die al vroeg begint. Dat verwacht de ANWB.
Vooral op de wegen naar de recreatiegebieden in het midden en zuiden van het land wordt het druk. Ook op de snelwegen rond Utrecht en Amersfoort (A1, A28), de A2 rond Den Bosch en Eindhoven, de A12 Utrecht-Arnhem, op de wegen naar de kust en richting Den Helder voor de veerdienst naar Texel verwacht de bond veel vakantieverkeer. Na 19.00 uur zijn de meeste files opgelost.
Vrijdag is het Koningsdag en zijn er nauwelijks files, verwacht de ANWB. Wel is het druk in en rond Utrecht en Amsterdam door de vrijmarkten. Het bezoek van de koninklijke familie aan de stad Groningen zorgt daar lokaal voor drukte.
De meivakantie is dit jaar officieel van vrijdag 27 april tot en met zondag 6 mei. Maar er zijn veel scholen die afwijken van die richtlijn en een week langer vakantie vieren.
Veel vakantiegangers trekken er één of twee weken op uit. Niet alleen voor een vakantie in eigen land maar ook richting België, Duitsland en Frankrijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.