'Marktplaats' voor moestuin: "Ik heb bakken met pruimen over"

UTRECHT/STICHTSE VECHT - Een nieuwe website maakt het mogelijk voor moestuinders om hun gewassen te delen met buren. Als ze bijvoorbeeld pruimen, bloemkolen of courgettes over hebben, kunnen anderen die via de website versuitdetuin.nl tegen een vergoeding of gratis op komen halen.
"Ik heb zelf in één week bakken met pruimen over", zegt initiatiefnemer Hadewich Hoekstra tegen Radio M Utrecht. "Het is heel leuk om dat te delen met mensen in de buurt. Maar ook met mensen verder dan in de eigen buurt."
De site is voorlopig alleen te gebruiken in de gemeentes Utrecht en Stichtse Vecht en de Gelderse gemeente Culemborg. Later dit jaar wil Vers uit de Tuin uitbreiden naar andere gemeentes.
"Het leuke is dat er contact ontstaat", zegt Hoekstra. "Moestuinders stoppen er heel veel uren in. Ze hebben heel veel liefde voor hun groente en fruit. Ze vinden het fantastisch om te horen van anderen dat de bonen goed smaakten."
Ook past het volgens Hoekstra in het tijdsbeeld dat alles duurzamer en gezonder moet. Ook wil de website voedselverspilling tegengaan.

Moestuinders delen oogst via internet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.