Margreet in Overvecht: Het meidenwerk

UTRECHT - "Deze meiden zijn als mijn kinderen", roept Hanae Haddouche afgelopen zaterdagavond boven het geluid van de muziek in het jongerencentrum naast buurthuis 'de Boog' in Overvecht. Hanae is jongerenwerker bij JoU (Jongerenwerk Utrecht) en is er vooral voor de meiden. "Al anderhalf jaar ben ik met deze groep. We doen leuke dingen en chillen, maar zetten ons ook in voor de wijk en hebben het over de toekomst van de wijk."
Hanae is niet zomaar een jongerenwerker: ze is één met haar groep. "Ik spreek hun taal, ik ken hun problemen, ik ken zelfs hun moves", zegt ze lachend. "Maar echt hoor, ik sta met mijn oudste dochter hele avonden in de keuken te oefenen tot ik het dansje net zo goed kan als mijn meiden." Het meidenwerk is er behalve voor de gezelligheid ook om de jonge vrouwen zelfstandig te maken en ze te laten werken aan hun toekomst. Hanae en haar collega's stimuleren ze, maar ze moeten het zelf doen: "Ik wil dat ze zelf bijdragen in de wijk en zelf hun opleiding kiezen".
Heel Overvecht kent Hanae. Niet alleen de meiden, maar ook hun broers en klasgenoten. Ook de ouders weten dat ze altijd kunnen bellen: "Ik wil dat ze weten dat hun kinderen bij mij in goede handen zijn, ouders vertrouwen me. En zo mogen ook de meiden van soms wat strengere ouders met me mee. We gaan naar pretparken, we gaan naar concerten, want ouders denken "Als Hanae er is, komt het goed!"
Het Jongerenwerk Utrecht (afgekort JoU) is er voor alle jongeren tussen 10 en 23 jaar. Niet alleen in Overvecht, maar in alle Utrechtse wijken. De jongerenwerkers van JoU stimuleren groepen en individuele jongeren om op een positieve manier hun tijd te besteden en te werken aan hun toekomst.
Margreet wordt op maandag uitgezonden op RTV Utrecht.

Margreet in Overvecht: Het meidenwerk

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.