Dronkenlap ziekt politie en plast cel onder

WIJK BIJ DUURSTEDE - Een dronken man heeft in Wijk bij Duurstede het leven van enkele lokale politieagenten zuur gemaakt. Hij zat in beschonken toestand achter het stuur toen hij een ongeluk kreeg. Daarna kreeg hij meermaals ruzie met agenten.
De 38-jarige man uit Wijk bij Duurstede reed afgelopen vrijdag rond 10.30 uur over de Wijkersloot toen hij een ongeluk kreeg. Na de botsing reed hij gewoon door. Ook zou hij een andere verkeersdeelnemer hebben bedreigd. Aan de hand van het kenteken wist de politie hem op te sporen.
Toen de agenten hem aantroffen, roken ze direct een penetrante alcohollucht. De verdachte gedroeg zich zo vervelend dat een politiehond moest worden ingezet voordat hij gearresteerd kon worden.
"Onderweg naar het politiebureau bleef de aangehouden verdachte doorgaan met zijn recalcitrante gedrag", schrijft de politie op Facebook. "Meermaals werden onze collega's ernstig beledigd met een niet nader te vermelden ernstige ziekte en zeer schunnige taal."
Eenmaal aangekomen op het politiebureau maakte de man het helemaal bont: hij plaste in zijn cel. "Terwijl wij hem daarvoor heel duidelijk hadden gemaakt dat hiervan aangifte zou worden gedaan. Kleine moeite toch, om even te vragen of je naar het toilet mag."
Het rijbewijs van de man is ingenomen. Volgens de politie kan hij een flinke straf krijgen voor wijn wandaden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.