Extra wethouder na coalitieakkoord in De Ronde Venen

DE RONDE VENEN - CDA, VVD, D66 en de Seniorenpartij De Ronde Venen hebben vanmiddag hun coalitieakkoord gepresenteerd op het gemeentehuis in Mijdrecht. Samen hebben de vier partijen met 18 van de 27 zetels een flinke meerderheid in de gemeenteraad van De Ronde Venen.
De gemeente krijgt er een vierde wethouder bij. Rein Kroon (CDA), Alberta Schuurs-Jensema (VVD), Kiki Hagen (D66) en Marja Becker (Seniorenpartij) vormen samen met burgemeester Maarten Divendal het college. De coalitie gaat zich vooral richten op ondernemerschap, duurzaamheid, het bouwen van woningen voor zowel jongere als oudere inwoners en de bereikbaarheid van de verschillende kernen.
Het akkoord heeft de naam "Verbindend, innovatief, ondernemend, met de blik naar buiten" meegekregen. "Samen met de gemeenschap willen we onze goede uitgangspositie versterken en ervoor zorgen dat ook in de toekomst er met veel plezier gewoond, gewerkt en geleefd kan worden in De Ronde Venen. Dat er plek is voor iedereen, dat er een steuntje in de rug wordt gegeven of zorg wordt geboden aan hen die dat nodig hebben."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.