Gemiddelde economische groei in Utrecht

PROVINCIE UTRECHT - De Nederlandse economie groeide in 2017 met 3,2 procent een stuk harder dan in de voorgaande jaren. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers. Deze groei was in vrijwel alle regio's zichtbaar en ook de vier grote steden profiteerden daarvan. Utrecht is daarbij een middenmoter.
Net als voorgaande jaren groeide van de vier grote steden de economie van Amsterdam het sterkst met 3,9 procent. Rotterdam groeide met 3,3 procent en Utrecht met 3,2 procent, volgens het CBS een gemiddelde groei. In Utrecht werd de groei licht getemperd door een krimp in de financiële instellingen. De matige groei van de overheid leidde in Den Haag tot de laagste economische groei van de vier grote steden (2,6 procent).
De provincie Utrecht kende met 3,3 procent ook een gemiddelde economische groei. Flevoland had met een groei van 4,2 procent de sterkste economische groei van alle provincies, mede door de toename van het aantal leasebedrijven rond Almere. Alleen in Groningen zorgde de afname van de aardgaswinning voor economische krimp. Ook de economie van Friesland en Drenthe werd geremd door de aardgaswinning.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.