Vrijmarktcafé mag nu toch wel een terras

UTRECHT - Restaurant De Ouzerie krijgt dit jaar toch een vergunning voor een terras op de Utrechtse vrijmarkt. Eerder zei de gemeente dat de vergunning vanwege de veiligheid niet verleend kon worden.
Ondernemer René Labrijn van het restaurant op de Van Asch Van Wijckskade zegt dat enkele ambtenaren nog eens een keer zijn komen kijken en dat ze in gezamenlijk overleg hebben besloten dat het met een paar tafels minder toch kan. En de tap komt gewoon wat dichter bij de zaak op de stoep te staan.
"De verantwoordelijke ambtenaar gaf toe dat de gang van zaken geen schoonheidsprijs verdiende. Daarom zijn ze nog een keer gaan kijken. Het klinkt een beetje stom, maar het voelt wel als een overwinning."
De vorige zeven jaar heeft De Ouzerie altijd groots uitgepakt met Konings- en Koninginnedag, maar nu zou de tap en het terras in de weg staan voor hulpdiensten, zei de gemeente. Die hulpdiensten zouden er vanaf de Noorderbrug niet goed langskunnen.
Met het weghalen van vier tafels is het probleem nu opgelost, tot grote vreugde van Labrijn. "Het maakt het wel weer een stuk gezelliger en completer. Het hoort er een beetje bij. Ik kan nu de tap en de hele mikmak weer gaan bestellen. Dan kunnen we weer de Koningsdag gaan maken zoals we gewend waren."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.