Commandant mariniers is tegen verhuizing Vlissingen

DOORN - Brigadegeneraal der Mariniers Jeff Mac Mootry is tegen de verhuizing van de marinierskazerne van Doorn naar Vlissingen. De korpscommandant zegt dat in zijn column in het mariniersblad QPO.
Mac Mootry somt daarin de plagen op die het korps treffen. Bij de belangrijkste - leegloop en moeilijke werving - legt hij een direct verband met Vlissingen. Ervaren rotten haken volgens de commandant af omdat ze hun gezin niet willen verhuizen richting Zeeland.
Uit een enquête bij het Korps Mariniers blijkt dat 85% van de mannen niet naar Zeeland gaat verhuizen. Slechts 1,1% geeft aan zeker wel of misschien wel te verhuizen naar die provincie. Zo'n 60% van de Korpsleden heeft de enquête van Defensie en de Provincie Zeeland ingevuld.
De mariniers geven aan dat ze vooral bang zijn zich niet thuis te voelen in Zeeland met het gezin. Ook maken ze zich zorgen over het vinden van een baan voor hun partner. En ze denken dat het moeilijk is om een aantrekkelijke koopwoning te vinden rond Vlissingen.
De beslissing de kazerne in Doorn te verlaten en verruilen voor een nieuw te bouwen onderkomen in Vlissingen viel zes jaar terug.

Radio M Utrecht: korpscommandant mariniers tegen verhuizing naar Vlissingen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.