Hilariteit om lantaarnpalen, maar gemeente kan het uitleggen

WOERDEN - Het is een vreemd gezicht. Op de gerenoveerde Van Kempensingel in Woerden staan lantaarnpalen midden op parkeerplaatsen én er is een oprit aangelegd die nergens naartoe leidt.
De oprit eindigt na anderhalve meter stoep direct in een heg. Wel staat er ook midden op deze oprit weer een lantaarnpaal. "Een oprit zonder nut, maar met goede verlichting", schrijft Woerden TV.

'TRIEST'

Op zeker drie parkeerplaatsen staat nu een lantaarnpaal. Op social media leidden de foto's tot hilariteit. "Denkt de stratenmaker niet na? Of heeft hij het wel geconstateerd en moest hij het toch doen van zijn leidinggevende?", vraagt Paula Velders zich af. "In Woerden is infrastructuur slechts een woord. Er deugt werkelijk niets en alles loopt bij het minste of geringste vast. Triest", is Thorvald de Geus van mening.

TIJDELIJKE SITUATIE

Volgens de gemeente Woerden gaat het om een tijdelijke situatie. De lantaarnpalen zijn aangesloten op het oude kabelnet en worden vervangen zodra er nieuwe lantaarnpalen zijn geleverd. "Drie stenen eruit en met een kraantje erbij, dat is niet zoveel werk", aldus een woordvoerder. Voor de oprit die in een heg bij een huis eindigt, is ook een verklaring. Die heeft de bewoner van het huis aangevraagd. "Dat muurtje zal hij nog weghalen."
Op Twitter laat de gemeente weten dat ze voor het project met verschillende partijen samenwerkt. "Afstemming blijft een uitdaging. Er wordt gewerkt aan een oplossing!", aldus de gemeente.
De nieuwe Van Kempensingel wordt eind juni opgeleverd, dan zijn ook de lantaarnpalen verwijderd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.