RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Proef inchecken in OV met mobieltje is mislukt

AMERSFOORT -

Translink trekt op 15 juni de stekker uit ov-chip mobiel. Daardoor is het na die datum niet meer mogelijk in te checken in het ov met je mobiele telefoon.

Dat bevestigt Translink na berichtgeving hierover in het AD en Trouw. De technologie is nog niet solide genoeg om het systeem verder uit te rollen, erkent het Amersfoortse bedrijf. De proef heeft 1,2 miljoen euro gekost.

Toen ov-chip mobiel eind mei werd geÔntroduceerd, kampte het systeem direct met veel kinderziektes. Er waren vooral problemen met het registreren en aanmelden. Met name klanten van telecombedrijf KPN hadden hier last van.

Translink stelt dat 8.000 gebruikers van ov-chip mobiel juist wel zeer tevreden waren wanneer het inchecken eenmaal werkte. De tien aangesloten vervoersbedrijven en Translink benadrukken dat reizen met mobiel in de toekomst zeker mogelijk wordt. Translink aan een systeem waarbij het mogelijk wordt om met de bankpas in en uit te checken en met QR-codes.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -