VIDEO: Zo slaan ramkrakers hun slag bij juwelier

SOEST - Op beelden van de bewakingscamera van de juwelier in Soest, waar vorige week een ramkraak werd gepleegd, is te zien hoe de daders te werk gingen. De ramkraak was vorige week maandagochtend heel vroeg, bij juwelier Colitico aan de Van Weedestraat.
Bij de kraak werden sieraden buitgemaakt. In eerste instantie werd daarover gezwegen door de politie, maar de eigenaar houdt de buit op zeker 20.000 tot 30.000 euro.
Op de bewakingsbeelden zie je de daders hard met een auto tegen de pui rijden. Een persoon blijft buiten staan, de twee anderen kruipen onder het hek door naar binnen. Ze slaan een paar vitrines in en schuiven de buit in een tas. Binnen een minuut zijn ze klaar en vertrokken.

AANHOUDING

Met een politiehelikopter en een speurhond werd naar de daders gezocht. Getuigen vertelden de politie een harde klap gehoord te hebben. Het zou om drie daders gaan en ook op de videobeelden zijn drie mensen te zien. In de omgeving werd vlak na de kraak één persoon, een 23-jarige man uit Almere, aangehouden.
De juwelier was vorige week al wel weer open. "We gaan gewoon door", zegt hij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.