Handhavingsverslag 2017: 'Meer illegale bordelen in sociale huurwoningen'

UTRECHT - Bij seksinrichtingen en mensenhandel heeft een verschuiving plaatsgevonden; illegale bordelen worden steeds vaker aangetroffen in sociale huurwoningen. Voorheen vonden dit soort praktijken juist in particuliere woningen plaats.
Deze conclusie wordt getrokken in het Handhavingsverslag 2017 van de gemeente Utrecht. De handhavers spelen op deze verschuiving in door hun toezicht aan te passen. Het is niet duidelijk waarom de illegale bordelen meer in sociale huurwoningen voorkomen, maar mogelijk heeft het te maken met het feit dat het Nieuwe Zandpad nog niet open is.

MELDINGEN

Uit het rapport blijkt verder nog dat het aantal meldingen voor handhavers in de gemeente Utrecht flink is toegenomen. De oorzaak van de toename zou waarschijnlijk komen door de komst van een nieuwe app, waardoor het melden van een misstand makkelijker wordt. Vooral parkeer- en milieuhandhavers krijgen het steeds drukker.
Bij het parkeren van fietsen valt verder op dat een steeds grotere groep fietsers hun fiets op de juiste plaatsen neerzet, waardoor er een dalende trend zichtbaar is in het aantal verwijderde fietsen. De aanwas van nieuwe weesfietsen en wrakken in de wijk blijft wél problematisch.

GOED JAAR

Volgens de gemeente was het ondanks het toegenomen aantal meldingen een goed jaar. "Het merendeel van onze doelstellingen zijn behaald", valt te lezen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.