Groot drugsnetwerk blootgelegd in Oudewater en Montfoort: meerdere dealers opgepakt

© Roos Koole, ANP
MONTFOORT/UTRECHT - Een maandenlang politieonderzoek naar een dealernetwerk rondom Oudewater en Montfoort heeft z'n vruchten afgeworpen: agenten hebben meerdere drugsdealers opgepakt. Ook de 'spil in het netwerk', een 27-jarige Utrechter, zit achter de tralies.
Het grootschalige onderzoek begon toen twee dealers op heterdaad werden betrapt in mei en juli van 2017. De rechercheurs constateerden dat de handel gewoon leek door te gaan, ook toen er steeds meer dealers werden aangehouden. Er werd een netwerk blootgelegd waarbij meerdere personen, via hetzelfde telefoonnummer en allemaal onder de naam 'Max', drugs verkochten in Oudewater en Montfoort.
Uiteindelijk kwam zo ook de 27-jarige hoofdverdachte in beeld. Hij fungeerde als de grote baas en bleek zich al geruime tijd bezig te houden met het handelen van drugs. Op 5 april werden de man en zijn compagnon, een 25-jarige man uit Vleuten, aangehouden. In hun auto lang een hoeveelheid verpakte cocaïne.
ZOEKACTIES
De politie doorzocht naar aanleiding van de aanhouding twee woningen, een bedrijfspand en een garagebox in Utrecht. Op die locaties werden tientallen ponypacks (verpakkingen met gebruikershoeveelheden), een tas met cocaïne, een flinke som geld en verpakkingsmateriaal gevonden.
Terwijl dat dealersduo vastzat, werd de handel wederom overgenomen. Dit leidde afgelopen donderdag tot het op heterdaad betrappen van nog twee dealers. Het gaat om twee Utrechters van 25 en 33 jaar oud. Ook werd in Woerden een 22-jarige man aangehouden; hij zou de drugs hebben gekocht.
SMS
De aanhouding van de eerste paar dealers was voor de gemeenten aanleiding om tachtig klanten uit Montfoort en Oudewater een sms te sturen, waarin melding werd gemaakt dat hun nummer was aangetroffen in dealertelefoons. Daarmee willen de burgemeesters de gebruikers op de maatschappelijke consequenties van hun drugsgebruik wijzen.
Het onderzoek wordt de komende tijd nog voortgezet, onder meer met het horen van getuigen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.