Utrechtse Oscar-genomineerden komen met kinderboek over kamperen

© Job, Joris en Marieke
UTRECHT - "Er is niets fijner dan 's ochtends vroeg bij het huilen van de eerste baby op te staan, de natte tent open te gooien en met je blote voeten in een naaktslak te stappen. Toch?" Het is een passage uit het gloednieuwe kinderboek 'Happy Camper' van de Utrechtse animatiestudio Job, Joris en Marieke.
In 2015 werd het filmmakers-trio nog genomineerd voor een Oscar voor hun korte film A Single Life. Een paar jaar later doen ze allerlei projecten, waar 'Happy Camper' er één van is. Het is een kampeer- en survivalgids voor kinderen, die -uiteraard- bomvol staat met hun eigen animaties.
"De hoofdpersoon in het boek is Manfred", vertelt Marieke Blaauw. "Hij vindt kamperen helemaal geweldig, maar er gaat wel eens wat mis. Maar dat maakt hem niet zoveel uit, want dat hoort er gewoon bij."

BETROKKENHEID

Het drietal kampeert zelf al jaren en hoorde van kinderen in de omgeving dat zij met school vaak op kamp gaan. "Toen vonden we dat er eigenlijk wel een gids moest komen om jonge mensen enthousiast te maken en te helpen. Ouders bepalen natuurlijk het grootste gedeelte van zo'n reis, maar kinderen moeten ook betrokken zijn. Toen werd dit boek geboren."
De boekpresentatie vindt vanmiddag om 16.00 uur plaats in de Utrechtse Kinderboekenwinkel in Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.