Hoorzitting over omstreden coffeeshop in Amersfoort

© RTV Utrecht
AMERSFOORT - Komt er wel of geen coffeeshop aan de Snouckaertlaan in Amersfoort? Over die vraag heeft de gemeente zich vandaag opnieuw gebogen. De exploitant van de coffeeshop kreeg vorig jaar geen vergunning omdat de locatie te dicht bij een school is, het pand zit op minder dan 250 meter.
Amersfoort vond het vervolgens niet nodig om naar de bezwaren van omwonenden te luisteren, maar de Raad van State floot de gemeente terug. Burgemeester Bolsius moet nu opnieuw een besluit nemen en nam vandaag de tijd om naar omwonenden te luisteren.
HOORZITTING
Er kwamen tien tot vijftien mensen af op de hoorzitting. "De gemeente kan niet garanderen dat er genoeg controle is, daar hebben ze helemaal geen mensen voor," zegt Ank Vuurst die in de buurt woont. "Er komen dan allemaal mensen uit het station hierlangs en veel meer auto's in de straat van beide kanten. We willen hier in deze rustige straat behoorlijk blijven wonen," zegt ze
HEK
Onlangs begon de exploitant van de coffeeshop met de bouw van een hek om zijn terrein om ervoor te zorgen dat de loopafstand naar de school boven de 250 meter komt. De bouw van dat hek is inmiddels stilgelegd op last van de gemeente.
Burgemeester Bolsius heeft de omwonenden vandaag aangehoord en zal op basis van onder meer deze bezwaren, een besluit nemen. Wanneer de gemeente dat doet is nog niet bekend. Ank Vuurst heeft nog wel argument tegen coffeeshops in het algemeen: "Je mag toch nergens meer roken en dan gaan ze hier rookwaren verkopen. Kom nou, dat is toch belachelijk!"
Hoorzitting gemeente Amersfoort
Hoorzitting gemeente Amersfoort © Dennis van Ommeren

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.