Henschotermeer nog eventjes gratis te bezoeken; betaalsysteem werkt nog niet

WOUDENBERG - Wie dit weekend naar het Henschotermeer wil, hoeft nog geen entree te betalen. Het betalingssysteem van de nieuwe exploitant werkt nog niet en dus mag iedereen gratis het terrein op.
Het was de bedoeling dat er vanaf zaterdag betaald zou moeten worden voor de toegang, De exploitant liet daarvoor een nieuw systeem aanleggen maar dat is er nog niet klaar voor, zegt beheerder Wolbertie Ruiter. "Het zit met name in de software. Het is nogal een zeer innovatief systeem dat werkt met gezichtsherkenning. Daar moet nog een aantal dingen voor geregeld hebben en dat hebben we niet zelf in de hand dus daar zit de vertraging in. "
Het nieuwe systeem legt bij de betaling met een camera je gezichtskenmerken vast. "Dat zijn unieke punten, een beetje te vergelijken met een vingerafdruk", legt Ruiter uit. "Bij de toegangspoortjes zit vervolgens een camera die de unieke punten herkent. Als u dan betaalt heeft, dan gaat het deurtje open. En datzelfde geldt als je er weer uit wilt."

VOORBEREID OP DE TOEKOMST

Het systeem vervangt de papieren pasjes die eerder gebruikt werden. "Dat wordt vochtig, kan aan elkaar plakken of het systeem reageert er niet op", zegt Ruiter. "Dus hebben we gezocht naar een systeem dat volledig kaart-vrij was en uiteindelijk zijn we hier bij uitgekomen."
"Wij denken dat we daarmee voorbereid zijn op de toekomst. We moesten een nieuw systeem ook qua parkeren neerzetten, omdat dat gewoon verouderd is. En we vonden in ons geval dit het meest gunstige systeem."
Het is dus alleen nog even wachten tot alles werkt. Ruiter hoopt dat in de loop van volgende week het systeem kan draaien. Bezoekers kunnen elke dag op de website van het Henschotermeer controleren of er al betaald moet worden voor de toegang.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.