Extra wethouder helpt coalitievorming Nieuwegein

NIEUWEGEIN - De partij Lokale Vernieuwing krijgt toch een extra wethouder en treedt daardoor mogelijk toe tot een coalitie in Nieuwegein. Dat zegt VVD-fractievoorzitter Mark Snoeren. De gesprekken van VVD, CDA, GroenLinks en de PvdA én de lokale partij zijn weer hervat.
Met de deelname van Lokale Vernieuwing stevent Nieuwegein nu toch weer af op een meerderheidscoalitie. Eerder bleek nog dat de onderhandelingen op niets waren uitgelopen. Daarop stelden de partijen voor een minderheidscoalitie te vormen, wat weer op verzet stuitte van andere partijen. Onder meer ChristenUnie en D66 waren verbaasd dat er niet met hen werd gesproken.

MOTIE

De ChristenUnie schreef een boze brief en D66 bereidde een motie voor. Die zou vanavond behandeld worden, maar de motie lijkt nu alweer achterhaald door het nieuws over de hernieuwde gesprekken met Lokale Vernieuwing.
Volgens VVD-fractievoorzitter Snoeren zijn de gesprekken nooit helemaal beëindigd en was de vijfde wethouder "geen breekpunt, maar een bespreekpunt". "Daar heeft iedereen nog goed over nagedacht en uiteindelijk zijn we het toch met elkaar eens geworden dat er een vijfde wethouder bij kan."
Vanavond wordt in de Nieuwegeinse gemeenteraad verder gesproken over de coalitie-onderhandelingen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.