Raad eist opheldering over weggooien meetgegevens

UTRECHT - Drie Utrechtse partijen willen opheldering van wethouder Lot van Hooijdonk over het weggooien van meetgegevens over de luchtkwaliteit. CDA, PvdA en VVD hebben vandaag schriftelijke vragen gesteld.
Woensdag berichtte RTV Utrecht dat de gemeente alle meetgegevens van een project in de binnenstad heeft weggegooid. Volgens de gemeente waren de gegevens niet betrouwbaar en daarom niet nuttig.
Dat is in het verkeerde keelgat geschoten van CDA-fractieleider Sander van Waveren. Hij herinnert wethouder Van Hooijdonk (GroenLinks) eraan dat ze bij de lancering van het project aan de gemeenteraad beloofd had om de uitkomsten naar de raad te sturen. Dat heeft ze volgens Van Waveren nooit gedaan.
Het CDA wil daarnaast weten hoeveel het project de gemeente gekost heeft. Die vraag weigerde de gemeente aan RTV Utrecht te beantwoorden. Van Waveren stoort zich verder aan het feit dat het project met veel bombarie is aangekondigd, maar dat het stoppen ervan is stilgehouden.
De CDA'er zegt tegen RTV Utrecht dat het best mogelijk is dat de resultaten van de meting onbetrouwbaar waren, maar dat hij dat dan zelf had willen vaststellen. Daarom vraagt hij Van Hooijdonk om haar best te doen, om de weggegooide gegevens alsnog boven water te halen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.