RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Margreet in Overvecht: Nieuwe vrienden

1/5
UTRECHT -

Drie vijftigers uit het Utrechtse Overvecht. Drie leuke mannen die, door wisselende gebeurtenissen in hun leven, niet meer werken en soms ook bijna geen sociaal netwerk meer hadden. Mannen die soms best eens een paar dagen teveel alleen waren. Tót ze elkaar ontmoetten bij een zogenoemde 'activeringsgroep' van het Buurtteam. Hadden ze eigenlijk helemaal geen zin in, of zoals Wout zegt "Joh, ik had al zoveel re-integratietrajecten gedaan. Allemaal zonder succes. Waarom zou ik nou híer dan weer aan mee doen?!" Maar ze gaan toch en ontmoeten elkaar!

Margreet ontmoette de heren al vaker bij een koffie-ochtend in buurtcentrum de Boog in de wijk. Daar smeden Wout, George en Ruud plannen om samen te gaan vissen, Margreet mag mee. In alle vroegte gaan ze op maandagochtend vissen in één van de vijvers in Overvecht. "Prima viswater", aldus George. "Ik zit hier vaak. Het is rustig en zit vol kleine vissies. Maar nu is het extra gezellig als we zo samen zijn."

De groep waar de nieuwbakken vrienden elkaar ontmoet hebben, is succesvol. Opgezet door professionals, maar inmiddels overgenomen door bewoners zelf. "Eigenlijk zijn alle bezoekers boven de 50. Dan is het lekker als je een beetje op elkaar let", zegt Ruud. "Iedereen komt hier vrijwillig, niets moet, maar als iemand zómaar een tijd weg blijft gaan we altijd even kijken of het wel goed gaat."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -