RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Goede sfeer op vrijmarkt in Utrecht, 300.000 bezoekers verwacht

1/7
UTRECHT -

De vrijmarkt in Utrecht verloopt vooralsnog relatief rustig. "Het is gezellig druk", zei burgemeester Jan van Zanen rond middernacht.

Het buitenprogramma eindigde om 01.00 uur. Het is 'stille nacht', zoals de gemeente dat noemt. Dat betekent dat tussen 01.00 uur 's nachts en 11.00 uur 's ochtend geen versterkte muziek mag worden gedraaid.

De verkoop van de meest uiteenlopende spullen verloopt prima volgens de gemeente. "Wat betreft duurzaamheid scoren we goed", zegt een woordvoerster. Ze constateert dat de te koop aangeboden waar heel vaak een nieuwe bestemming vindt.

Als het weer ook vrijdag niet al te slecht wordt, worden er donderdag en vrijdag in totaal zo'n 300.000 mensen verwacht op de bekendste vrijmarkt van het land. Evenveel als vorig jaar.

De vrijmarkt begon om 18.00 uur. Op de Maliesingel en Tolsteegsingel liep aan het begin van de avond het verkeer vast. Ook zijn er in de stad veel foutgeparkeerde auto's weggesleept. De vrijmarkt eindigt morgen op Koningsdag om 18.00 uur


VRIJMARKTGEBIED

Op deze kaart (.pdf) zie je het vrijmarktgebied. In de groene straten is de vrijmarkt. Het gebied binnen de paarse lijnen is autovrij van 26 april 15.00 uur tot 27 april 23.00 uur. Auto's die blijven staan, kunnen sinds vandaag 15.00 uur worden weggesleept.

Dit zijn de straten die behoren tot het vrijmarktgebied: de Wittevrouwenstraat, Voorstraat, Potterstraat, Lange Viestraat, Vredenburg, Catharijnekade, Paardenveld, Kroonstraat, Pastoor van Nuenenstraat, Kroonstraat, Nieuwekade, Oudenoord, Raamstraat, Bemuurde Weerd Westzijde, Bemuurde Weerd Oostzijde, Weerdsingel Oostzijde, Hopakker, Weerdsingel Oostzijde, Noorderbrug, en Stadsbuitengracht.


VROEG

In alle vroegte kwamen er vandaag al verkopers naar de stad om een plekje te claimen. "De schuur stond vol, de zolder stond vol en we kregen heel veel spullen van de buren. Toen dachten we: we gaan hier staan", vertelt een van hen aan RTV Utrecht.


KINDERVRIJMARKTEN

Vier plekken in de stad zijn gereserveerd voor kleedjesverkoop door kinderen. Dit zijn park Lepelenburg, Nicolaaskerkhof, het Nijntjepleintje en de Derde Achterstraat. Ook hier geldt: geen commerciŽle verkoop.

De gemeente roept op om onverkochte spullen niet achter te laten in het vrijmarktgebied. "Neem uw spullen mee naar huis of doe ze in een container. Deze staan op een aantal plekken in het vrijmarktgebied."


VERKEER

De gemeente vraagt bezoekers ook om met het openbaar vervoer of met de fiets naar Utrecht te komen. Vanaf Utrecht Centraal is het 15 minuten lopen naar het vrijmarktgebied.


VOORZIENINGEN

In de binnenstad zijn tijdens Koningsdag extra voorzieningen. Zo zijn er (gehandicapten)toiletten, EHBO-posten, politieposten en fietsenstllingen. Alle voorzieningen kan je vinden op de interactieve kaart in de Koningsdag Utrecht App die beschikbaar is voor Apple en Android.


BINGO FM

Op de Mariaplaats staat het podium van Bingo FM. Tot 01.00 kan je hier genieten van je favoriete Nederlandse artiesten.

In dit overzicht van RTV Utrecht vind je een overzicht van alle koningsdagactiviteiten in de provincie Utrecht per gemeente.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -