RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Heibel over energiepark Rijnenburg: 'gemeente doof voor alternatieven'

UTRECHT -

De initiatiefnemers van het toekomstige energiepark in polder Rijnenburg luisteren niet naar omwonenden en drijven hun eigen zin door. Dat zegt een groep leden van de zogenoemde uitwerkingsgroep, die meepraat over de plannen. De leden willen hun naam niet meer aan het project verbinden en stappen uit de groep.

''Van alternatieven die wij hebben ingebracht hebben we niets teruggezien'', zegt een van de teruggetreden leden, die anoniem wil blijven. Voorbeelden zijn het plaatsen van zonnevelden in de vervuilde plas in Rijnenburg of het integreren van zonnepanelen in een brede geluidswal.

De leden van de uitwerkingsgroep hebben het idee dat ze vooral worden gebruikt zodat de gemeente goede sier kan maken met de mate van inspraak rond het project. ''Ze zeggen steeds dat ze zo goed samenwerken met omwonenden, maar dat klopt helemaal niet. Daar doen we niet meer aan mee.'' De woordvoerder zegt dat de bewoners die nog wel in de groep zitten ook op het randje van opstappen zitten, maar de knoop nog niet hebben doorgehakt.

De gemeente Utrecht wil het gebied langs de snelweg A2 en A12 gebruiken voor de opwekking van duurzame energie. Daarbij wordt gedacht aan windturbines van meer dan 200 meter hoog. Omwonenden hebben eerder een petitie tegen dat plan opgesteld, die negenhonderd keer is ondertekend.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -