Trillend in bed door voorbijrazende treinen in Utrecht; CDA wil onderzoek naar trillingshinder

UTRECHT - Meer treinen, die sneller kunnen rijden. Het nieuwe Utrecht Centraal heeft veel voordelen. Maar niet voor omwonenden. Die klagen dat ze veel meer trillingen voelen sinds de goederentreinen harder voorbij komen razen.
"Dan voel je het gewoon trillen op de bank. En je hoort het klapperen van de tussendeur", zegt omwonende Vincent Brummelhuis. Andere omwonenden zeggen dat de schilderijen aan de muur rammelen en dat pleisterwerk van de muur valt.
De overlast van goederentreinen in het stationsgebied is sinds het einde van 2016 toegenomen. De reden daarvan is dat de snelheid van de treinen is verhoogd van 40 naar 80 kilometer per uur.

MEER ONDERZOEK NODIG

Het Utrechtse CDA vindt dat er meer onderzoek gedaan moet worden naar de trillingen. Vooral omdat er de komende jaren nog veel meer mensen mee te maken krijgen, want langs het spoor wordt de nieuwe wijk Kruisvaartkwartier gebouwd.
De gemeente zou problemen in de nieuwe wijk voor moeten zijn, vindt de partij. "Ik vind dat het een verantwoordelijkheid is van de gemeenteraad om te kijken welke projectlocaties er nog meer aan zitten te komen. Om te voorkomen dat we straks op verschillende plekken een grote mate van trillingshinder gaan ervaren", zegt raadslid Jantine Zwinkels.
Het voorstel van het CDA kreeg vanmiddag steun van de hele gemeenteraad. Ook het Rijk is bezig met een onderzoek naar trillingshinder.

Trillend in bed door voorbijrazende treinen in Utrecht; CDA wil onderzoek naar trillingshinder

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.