Het lintje van Ria Glas uit Utrecht is terecht: "Dit is fantastisch"

UTRECHT - Het verloren lintje van Ria Glas uit Utrecht is terecht. Beveiliger en receptionist Leon Middelkoop blijkt de onderscheiding vanmiddag te hebben gevonden. Hij trof het lintje aan bij de binnentuin van de Universiteitsbibliotheek. "Ik dacht meteen: dat is geen normaal speldje, die moet veilig worden opgeborgen." Het lintje ligt in een kluisje van de bieb te wachten op het kersverse Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Vanavond meldde de vinder zich bij RTV Utrecht nadat hij een artikel las over een verloren koninklijke onderscheiding. Ria is onzettend blij. "Dit is fantastisch! Ik ben zo opgelucht. En het is ook zo lief van al die mensen die jullie bericht hebben gedeeld en hebben gezocht op de vrijmarkt."

ACHTBAAN VAN EMOTIES

Het was vandaag een achtbaan van emoties voor de Utrechtse. Voor haar jarenlange vrijwilligerswerk kreeg ze
uit handen van burgemeester Jan van Zanen, maar een paar uur later was ze hem alweer kwijt.
"Ik had hem misschien niet op moeten houden, maar je bent zo trots", vertelt ze. "Thuis kwam ik erachter dat de onderscheiding weg was. Ik reed de hele route nog eens, maar vond hem niet. Ik vermoed dat het lintje onder mijn jas vandaan is gegleden. Ik was zo vereerd dat ik hem opgespeld hield."

ROUTE

Haar echtgenoot bracht de route van Ria nauwkeurig in kaart op
in de hoop dat de onderscheiding zou worden gevonden. Ook schakelde het stel RTV Utrecht in. Het artikel en enkele oproepen op Twitter en Facebook werden enorm veel gedeeld. Na een paar uur was duidelijk hoe de vork in de steel zat. Ria is dolgelukkig met de goede afloop. "Ik ga het lintje morgen meteen ophalen."

VRIJWILLIGERSWERK

De Utrechtse kreeg haar lintje vandaag omdat ze als vrijwilliger al tientallen jaren actief is voor de Fietsersbond in de stad. Daarnaast zet ze zich in voor de Stichting Floristisch Onderzoek Nederland (Floron). Sinds 2001 heeft zij diverse gebieden van onder andere Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten rond haar woonplaats onderzocht op het voorkomen van wilde planten. Daarmee heeft zij een bijdrage geleverd aan de bescherming van de natuur in Nederland. Ook heeft ze zich ingezet voor het verwijderen van graffiti van 'de Gele Brug'.
Op deze digitale kaart vind je alle onderscheiden inwoners van de provincie Utrecht.

Ria Glas: "Ik ben zo opgelucht"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.