RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Blunder met erfpacht kost gemeente 30.000 euro

UTRECHT -

De fout die Utrecht heeft gemaakt met de erfpachtregeling, kost de gemeente zo'n 30.000 euro. Verantwoordelijk wethouder Kees Geldof beseft naar eigen zeggen dat hij het vertrouwen van de erfpachters moet terugwinnen.

De gemeente deed erfpachthouders onlangs een onjuist aanbod om hun erfpacht af te kopen. De gemeente heeft met de verkeerde WOZ-waarde gerekend, namelijk die van 2014 in plaats van 2015. Omdat die 0,4 procent lager lag hebben mensen een lager aanbod gekregen dan de bedoeling was.

De 30.000 euro die is besteed aan het herstellen van de fout is onder meer gaan zitten in het opnieuw berekenen, het verzendklaar maken van de
nieuwe brieven en de verzendkosten. "Daarnaast zijn veel mensuren gaan zitten in het afhandelen van de vele vragen en de onrust die, alleszins begrijpelijk, is ontstaan door deze fout", schrijft Geldof in een brief aan de gemeenteraad.

Verder schrijft hij dat de gemeente in haar recht staat door de WOZ-waardes opnieuw te bepalen. Ten eerste omdat de fout duidelijk niet de bedoeling is geweest, ten tweede omdat de erfpachters herhaaldelijk is gevraagd om het bedrag te controleren.

Eerder bood de gemeente al https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1754844/utrecht-doet-erfpachters-verkeerd-aanbod-excuses.html aan aan de erfpachters.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -