Bezoekers Utrechtse binnenstad getrakteerd op concerten van blaasmuzikanten

UTRECHT - Mensen die vandaag door Utrecht wandelen, maken grote kans om op de Stadhuisbrug of vanuit een langsvarende boot getrakteerd te worden op een concert van een groep blaasmuzikanten. Er zijn namelijk zo'n 160 muzikanten in de stad actief als opwarmertje voor de European Brass Band Championships volgende week.
Voor de organisatie is het kampioenschap volgende week een mooie gelegenheid om de brassmuziek nu al een heel weekend onder de aandacht te brengen, want er zijn veel blazers te vinden in de stad. Utrecht heeft maar liefst vijf blaasmuziekverenigingen. Martine Spanjers van de organisatie: "Het zijn bloeiende verenigingen die het goed doen. We zien zelfs ook landelijk een trend die zich ook in Utrecht vertaalt dat steeds meer jonge mensen zich ook met blaasmuziek bezighouden. Voor ons was de European Brass Band Championships de aanleiding om de banden met de verenigingen in Utrecht nog eens wat beter aan te halen."
Om mensen enthousiast te maken voor het evenement volgende week zijn er de komende twee dagen in Utrecht pop-up concerten om de brassmuziek onder de aandacht te brengen. Op 3, 4, 5 en 6 mei is het dan tijd voor het echte werk. Dan zijn er verschillende wedstrijden en evenementen waaraan in totaal 26 bands uit 16 landen meedoen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.