RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Erfpachters: "Wéér fouten in tweede brief gemeente Utrecht, derde brief nodig"

UTRECHT - Een brief van de gemeente Utrecht die bedoeld was om meer duidelijkheid te creren bij bewoners die hun erfpacht moeten afkopen, zorgt juist voor verwarring bij sommige mensen. En dat terwijl het bericht bedoeld was om fouten in een eerdere brief recht te zetten. Actiegroep Platform Erfpacht Utrecht eist nu dat er een derde brief komt om de zaak op te helderen.

In de brief doet de gemeente erfpachters een aanbod voor hoeveel geld zij de erfpacht kunnen afkopen. Dat bedrag is gebaseerd op de woz-waarde van de woning op 1 januari 2015.

In de eerste brief was de gemeente echter uit gegaan van de woz-waarde van 2014. Dat was fout, gaf verantwoordelijk wethouder Kees Geldof toe. Hij moest een tweede brief versturen. Dat kostte, vanwege de tijd en moeite die ging zitten in de nieuwe berekeningen, 30.000 euro.

TWEEDE BRIEF
In de tweede brief zitten echter wr fouten volgens de bewoners die zich verenigd hebben in Platform Erfpacht Utrecht. Zo zou er naast de woz-waarde nog meer veranderd zijn. De ingangsdatum van het erfpachttijdvak is bijvoorbeeld in n geval veranderd van 05-01-1987 naar 01-05-1987. De bewoners vinden dit verwarrend en willen een derde brief met gegevens die 'kloppen en controleerbaar zijn'.

ERFPACHT
In Utrecht zijn er zo'n 2700 huizenbezitters die een woning op erfpachtgrond hebben gekocht. Het huis is dan van de eigenaar, maar de grond is van de gemeente. Daar betalen eigenaren ieder jaar een soort huurbedrag voor, een zogeheten canon. De gemeente geeft bewoners nu de mogelijkheid de erfpacht in n keer af te kopen tegen een korting.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -