RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

'Zeker 750 leden Woerdense coöperatie Laatste Wil weg na rel zelfmoordpoeder'

WOERDEN - Honderden leden zouden hun lidmaatschap bij de Woerdense co÷peratie Laatste Wil (CLW) hebben opgezegd, omdat ze ontevreden zouden zijn over de houding van het bestuur. De organisatie kwam onder vuur te liggen, nadat een vrouw uit Uden zichzelf om het leven bracht met het zelfmoordpoeder.

Het Openbaar Ministerie stelde daarop een onderzoek in naar Laatste Wil. CLW besloot daarop te stoppen met de activiteiten, en haar ruim 23.000 leden definitief geen informatie meer te geven over het middel tot zelfdoding.

De bedoeling was dat aangesloten 'inkoopgroepen' het middel met die informatie konden inkopen. Maar na een gesprek met het OM zette CLW deze activiteit stop, omdat ze de leden niet met het strafrecht in aanraking wil brengen.

Sommige leden zijn boos over deze gang van zaken, schrijft het Brabants Dagblad. "Ik voel mij door het bestuur erg benadeeld", zegt een man uit Gemert tegen de krant. "Ik ben lid geworden omdat ik op leeftijd ben en straks niet naar het einde wil sukkelen. Blijkbaar zijn er mensen die je dat einde beloven, maar uiteindelijk dus charlatans blijken."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht