RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Peijs: "Marinierskazerne was geen cadeautje, wat een onzin"

DOORN -

De verhuizing van de marinierskazerne van Doorn naar Vlissingen was geen cadeautje voor de toenmalig commissaris van de Koningin Karla Peijs. Dat zei ze afgelopen weekend tegen de collega's van Omroep Zeeland. Ook zei ze stellig dat de verhuizing gewoon gaat gebeuren.

Het verhaal over het 'cadeautje voor Peijs' komt uit een boek van voormalig VVD-Kamerlid Ybeltje Berckmoes. Volgens Peijs weet de schrijfster duidelijk niet waar ze het over heeft: "We waren al twee jaar bezig en toen wist ik zelf nog niet eens dat ik weg zou gaan. Dat vind ik nou zo'n onzin. Dat laat echt zien dat die mevrouw geen idee heeft waar ze over praat."

Ze vervolgt: "Wat een onzin toch dat het een cadeautje voor mij zou zijn, zo werkt het toch niet in Nederland! Dat kan toch helemaal niet. Het bestaat gewoon helemaal niet."

In het boek schrijft Berckmoes dat de kazerne een cadeau was van oud-defensieminister Hans Hillen aan zijn partijgenote. Ook hij noemt de beschuldiging klinkklare onzin.

De afgelopen periode keerden steeds meer mariniers het korps de rug toe. Aanleiding zou de verhuizing zijn waar veel mariniers en hun gezinnen niet op zitten te wachten. Donderdag bleek dat de verhuizing van de marinierskazerne in Doorn niet onomkeerbaar is. Maar áls het proces wordt stopgezet, dan gaat het Defensie tientallen miljoenen kosten.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -