Geboortecentrum St. Antonius Nieuwegein deze week dicht

NIEUWEGEIN - Het geboortecentrum in het St. Antoniusziekenhuis in Nieuwegein is deze week dicht. Er is te weinig personeel.
Een woordvoerder van het ziekenhuis bevestigt het nieuws. De sluiting zou veroorzaakt worden door een landelijke krapte op de arbeidsmarkt in combinatie met een aantal acute ziekmeldingen.
"Personeelstekort in de zorg als gevolg van krapte op de arbeidsmarkt is een landelijk probleem waar ook St. Antonius Geboortezorg al enige tijd mee kampt", laat woordvoerder Sandra van Dulmen weten. "In de afgelopen dagen is dat tekort nog hoger opgelopen als gevolg van acute uitval door ziekte van medewerkers naast natuurlijk personeelsverloop."
Om veilige geboortezorg te waarborgen, heeft het geboortecentrum de deuren deze week gesloten. Hoe lang de sluiting precies duurt is onduidelijk.
De sluiting van het centrum zorgt voor stress bij zwangere vrouwen uit Woerden. Eerst sloot het Hofpoort Ziekenhuis in die stad al. Daarom moeten bevallende vrouwen daar nu uitwijken naar plaatsen als Utrecht, Gouda en Nieuwegein. Die laatste sluit nu dus tijdelijk en de afdeling in Utrecht zou ook al vaak vol zitten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.