RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

U-OV zet toch enkele bussen en trams in, ondanks staking personeel

UTRECHT - Busvervoerder U-OV heeft het toch voor elkaar gekregen dat enkele lijnen in de stad Utrecht vandaag gaan rijden, ondanks de grote staking. Het gaat vooral om ritten naar ziekenhuizen.

Bus 8 gaat rijden van Utrecht Centraal naar het Diakonessenhuis. Lijn 28 rijdt tussen het station en De Uithof (UMC). Ook de lijnen 31, 37 en 43 en de tramverbinding tussen Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein worden weer in gang gezet.

Naar verwachting rijden de bussen en trams ongeveer ieder halfuur. U-OV kon pas in de loop van de ochtend inschatten of het mogelijk was enkele bussen in te zetten. Veel personeel staakt voor een betere cao. Ze willen minder werkdruk, zoals ruimere plaspauzes tussen hun ritten door.

WEINIG DRAAGVLAK STAKING
Volgens de werkgevers is het draagvlak voor de landelijke staking onder het personeel minder groot dan de vakbonden suggereren. Fred Kagie, voorzitter van de Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) zegt dat de actiebereidheid veel lager is dan bij de staking van januari. "75 chauffeurs hebben vandaag een vakantiedag opgenomen, zodat ze de confrontatie met de werkgevers niet aan hoeven te gaan."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -