RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Maliesingel sluit voor auto- en fietsverkeer

UTRECHT - maanden lang moeten automobilisten en fietsers vanaf morgen omrijden als ze over de Maliesingel moeten. De gemeente Utrecht begint dan met werkzaamheden, die tot begin augustus duren.

De Maliesingel krijgt een brede stoep, aan beide kanten ruime fietsstroken met een rijbaan van 2,5 meter ertussen, drie extra bomen en een wandelpad aan de kant van de singel. Daarmee moet het er "mooier, veiliger en ruimer voor fietsers en voetgangers" worden.

Ruim 2,5 week geleden werd duidelijk dat er voor de vierde keer in korte tijd problemen zijn met het wegdek van de Tolsteeg- en Maliesingel. Verzakkende klinkers veroorzaken er spleten, die gevaarlijk zijn voor fietsers.

In oktober 2016 zijn de twee singels grootschalig aangepakt. Het asfalt werd vervangen door een strook met stenen in het midden en twee stroken asfalt aan de zijkanten. Bij die werkzaamheden is een verkeerde funderingsmethode gebruikt.

WITTEVROUWENSINGEL
Na de Maliesingel gaat de Wittevrouwensingel op de schop. Daar gaat in feite hetzelfde gebeuren als bij de Maliesingel, alleen wordt de Wittevrouwensingel iets breder. Op die manier krijgen de bussen van de twee buslijnen op deze singel meer ruimte.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht