RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tweede Kamer wil opheldering over geldstromen moskeeën

UTRECHT - Partijen in de Tweede Kamer eisen opheldering over de gang van zaken rond ongewenste buitenlandse geldstromen naar moskeeŽn in Nederland.

Vorige week werd bekend dat zeker dertig islamitische organisaties in Nederland jarenlang geld kregen uit Koeweit en Saudi-ArabiŽ, of dat ze om deze financiering hebben gevraagd. In de regio Utrecht zijn dat zes organisaties. De overheid was op de hoogte van het financiŽle verkeer, maar gaf die informatie niet door aan gemeenten, blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur en NRC.

Regeringspartijen ChristenUnie en D66 en oppositiepartij SP vragen zich af of ministers uit het vorige kabinet inderdaad belangrijke informatie hebben achtergehouden aan gemeenten en onderzoekers. De onduidelijkheid die daar nu over bestaat is volgens de partijen onwenselijk en moet zo snel mogelijk worden opgehelderd.

"Onze vrijheid is niet bestemd voor mensen met oliedollars die onze vrijheid om zeep willen helpen", benadrukt Gert Jan Segers van de ChristenUnie. Volgens Sjoerd Sjoerdsma van D66 hebben de voormalige ministers Asscher (Integratie) en Koenders (Buitenlandse Zaken) grote steken laten vallen. "Dat moet zo snel mogelijk worden gerepareerd."

De SP in de Utrechtse gemeenteraad heeft ook vragen gesteld naar aanleiding van het onderzoek, meldt AD Utrechts Nieuwsblad. De partij wil van het college B en W weten of een van de organisaties op de lijst, de Afghaanse cultureel-islamitische vereniging Utrecht, geld uit Saudi-ArabiŽ heeft ontvangen voor de aankoop van een pand aan de Moldaudreef.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -