Rechter doet uitspraak in misbruikzaak Bart C.

UTRECHT/DE BILT - De rechter doet vanmiddag uitspraak in de misbruikzaak van Bart C. De 27-jarige Utrechter staat terecht voor het seksueel misbruik van meerdere meisjes, waarmee hij in contact kwam in zijn werk als medewerker van kinderdagverblijf Partou in De Bilt.
Het Openbaar Ministerie (OM) eiste twee weken geleden tweeëneenhalf jaar celstraf en een tbs-behandeling tegen C. Ook eiste het OM dat hij een verbodsgebied krijgt voor de gemeente De Bilt.
Bart C. gaf tijdens deze rechtszaak toe dat hij meerdere meisjes seksueel had misbruikt. Hij zou last hebben van "een vreemde fetisj" en liet daarom kinderen in zijn kruis schoppen. Soms zou hij de meisjes ook zijn geslachtsdeel hebben laten aanraken en zou hij zichzelf tijdens die gelegenheid bevredigen. Andere kinderen keken toe. Hij zei zijn slachtoffers dat ze thuis niets mochten vertellen aan hun ouders.
Het misbruik vond plaats in het gebouw van Partou, in de kleedkamer van FC De Bilt en in de bosjes tijdens het buitenspelen.

SPIJT

De verdachte heeft aangegeven spijt te hebben van het misbruik. Naar eigen zeggen lijdt hij aan een fetisj. "De fetisj-Bart nam het over van de echte Bart. Dit had nooit mogen gebeuren, kinderen horen dit niet mee te maken."
Hoewel C. dus spijt heeft betuigd, vond het OM dat hij niet altijd openheid van zaken heeft gegeven. Hij gaf in eerste instantie slechts twee misbruikgevallen toe en paste zijn verklaring tijdens de rechtszaak twee weken geleden soms aan. Het OM nam hem die houding kwalijk, vandaag wordt duidelijk hoe de rechter hierover denkt.

UITSPRAAK

De uitspraak is rond 15.00 uur vanmiddag. De rechtszaak is te volgen op onze website. RTV Utrecht-verslaggever Peter Huting volgt de zaak op
.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.