RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Let op: ook vandaag staking bij stads- en streekvervoer

UTRECHT/PROVINCIE UTRECHT - In de hele provincie rijden ook vandaag bijna geen bussen. Net als gisteren staken medewerkers van de regionale vervoersbedrijven, omdat ze een betere cao willen.

Gisteren leken de meeste reizigers een alternatief vervoer te hebben geregeld. Op Utrecht Centraal zorgde de staking voor het zeldzame beeld van uitgestorven busplatforms. Veel reizigers probeerden een OV-fiets te huren, met lange rijen bij de uitgiftepunten van de NS tot gevolg.

ZONDAGSDIENSTREGELING
In de stad Utrecht rijden een paar lijnen, met name van en naar ziekenhuizen. Vervoerder U-Ov meldt dat de lijnen 8, 28,31,37,43 en 52 en beide tramlijnen 60 en 61 net als gisteren gaan rijden. "We hebben toch een aantal chauffeurs dat wel werkwillend is", vertelt een woordvoerder. "We willen natuurlijk graag dat belangrijke bestemmingen zoals ziekenhuizen gewoon goed bediend blijven. Daarom hebben we voor deze lijnen gekozen."

De bussen en trams rijden nog niet volgens de reguliere dienstregeling, maar elk half uur. Volgens de woordvoerder wordt er in de loop van de dag gekeken of er nog meer bussen ingezet kunnen worden.

In Amersfoort rijdt de Valleilijn-trein in beperkte mate, meldt Connexxion op zijn website. De trein naar Ede-Wageningen en Barneveld rijdt minder vaak dan gebruikelijk, door werkzaamheden aan het spoor.

STAKING
Vakbonden FNV en CNV willen met de 48-uursstaking, die voor het hele land geldt, hun eisen voor een nieuwe cao kracht bijzetten. De werkgevers zouden de chauffeurs al jaren uitknijpen. "De rijtijden worden steeds krapper en er is geen tijd voor pauzes. We willen keiharde afspraken in de cao", zegt FNV-bestuurder Paula Verhoef.

Vandaag is de laatste dag van de landelijke stakingsactie, vanaf morgen rijdt al het stads- en streekvervoer weer volgens planning.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -