Verkeer relatief het gevaarlijkst in Lopik en Renswoude

PROVINCIE UTRECHT - Het gevaar van een dodelijk verkeersongeluk is groter in kleine plaatsen zoals Renswoude en Lopik dan in een stad als Utrecht. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV), Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond hebben gepubliceerd.
De organisaties hebben de ongevalcijfers van alle Nederlandse gemeenten van de afgelopen tien jaar met elkaar vergeleken. Daaruit komt naar voren dat Amsterdam (150), Rotterdam (137), Den Haag (83) en Utrecht (68) in absolute aantallen de meeste verkeersdoden hebben, maar dat de gevaren op het platteland groter zijn, afgezet tegen de omvang van de bevolking.
In de provincie Utrecht gaat dat beeld op. Per 100.000 inwoners vielen in Lopik de afgelopen tien jaar 84 doden in het verkeer. In Renswoude waren dat er 78 en in Utrecht nog geen 20.
Landelijk waren er vier gemeenten waar tussen 2007 en 2016 geen verkeersdoden te betreuren waren: Albrandswaard, Blaricum, Doesburg en op Ameland De cijfers zijn te vinden op verkeersveiligheidsvergelijker.nl.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.