RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Nieuwe regels: minder fietsverkeer tijdens drukke winkeldagen rond Oudegracht

UTRECHT - Het voetgangersgebied in het centrum van Utrecht is vanaf vandaag uitgebreid. Dat betekent onder meer dat fietsen niet meer mag langs grote delen van de Oudegracht.

Volgens de de gemeente was er met de oude regels geen houden meer aan. Tijdens koopzaterdag of -zondag hadden winkelende mensen vaak veel last van fietsers.

Een boel straten ten oosten van de Oudegracht worden ook 'voetgangersgebied'. Dat betekent dat fietsers er in het weekend tussen 10.00 en 18.00 uur niet meer mogen komen. De rest van de week mag dat nog wel.

Het gaat dan om het gebied tussen de Potterstraat en de Hamburgerstraat en de aangrenzende straten (Drakenburgstraat, Donkere Gaard, Lichte Gaard, Neude (gedeeltelijk), Vismarkt, Ganzenmarkt, het Wed, westzijde Oudegracht tussen Gaardbrug en Hamburgerbrug).


IRRITATIES

"Utrecht groeit en er komen steeds meer bezoekers", schrijft de gemeente op de website. "Het gebrek aan ruimte in de binnenstad zorgt steeds vaker voor irritaties en frustraties bij voetgangers, fietsers, automobilisten en bevoorradingsverkeer."


WAARSCHUWING

Wie toch op de verkeerde tijden op de verkeerde plek op de fiets stapt krijgt niet meteen een bekeuring. De gemeente deelt tot de zomer nog geen boetes uit maar waarschuwingen.

De regels aan de westkant van de Oudegracht (Vredenburg, Steenweg enz.) blijven hetzelfde: daar mag tussen 10.00 en 18.00 uur nooit gefietst worden. Zie hier een overzicht van alle nieuwe regels.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht